Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katalógus

Online katalógus

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

április 1-jétől október 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat 8.00 - 12.30

november 1-jétől március 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
csütörtök 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat zárva

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Borsi Mária
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Egyéb írások

Cikkek: Egyéb írások

20 éves a táborfalvi református templom

2017. augusztus 27-én hálaadó istentisztelettel emlékeztek meg a református hívek és a meghívott vendégek a táborfalvi református templom felszentelésének 20. évfordulójáról.


Almási Anikó kiállításmegnyitója

Amikor néhány hete Csáky Lajossal, majd Sztana Ernővel beszélgettem, megkapóan őszinte és holisztikus képet kaptam mindkét művészről, emberről. Lenyűgöző volt Csáky Lajos irodalmisága, kertje, múltja iránti elkötelezettsége és Sztana Ernő energikussága, közvetlensége, örök optimizmusa. Csak egy dolgot sajnáltam: ők sem ismerték egymást eddig, miközben minden, amit megtudtam róluk, egymásra válaszolt, reagált. Ezek után nem lehet csak úgy felolvasni két életpályát egymás után, így önkényesen összeállítottam a magam képzeletbeli riportját egy kiállításról és két művészről… mintha nem én lettem volna a közvetítő, hanem ők ültek volna le egymással beszélgetni akár Ernő diófája alatt, akár Lajos varázslatos kertjében, műtermében.


Az otthontanulásról...

2020. március 16-án kezdődött az iskolai távoktatás, amely nagy kihívást jelent valamennyi résztvevőnek, pedagógusnak, tanulónak és szülőnek egyaránt. Az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztem Szemere Katalin tanítónőt, aki a Csurgay Franciska Általános Iskola harmadikos osztályában tanít.


Családbarát Hely

Örömmel adunk hírt arról, hogy könyvtárunk elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát! Az alábbiakban rövid ismertetést adunk arról, mit is jelent ez?


Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

Az alsó tagozatos gyermekek általában nagy érdeklődést mutatnak a környezetismeret tantárgy iránt. Szeretik a növényeket, csodálják a különleges állatokat, érdekli őket a klímaváltozás. Ez a Csurgay Franciska Általános Iskola 3. osztályos diákjaira különösen jellemző. Innen jött az ötlet, hogy azoknak a gyerekeknek, akik különösen fogékonyak erre a témára, indítsunk egy tehetséggondozó szakkört.


Egyedülálló kulturális - turisztikai attrakció Nagygécen

2015 tavaszán egyedülálló kulturális-turisztikai attrakció nyílik Nagygécen: a Szamos által 1970-ben elpusztított román-magyar határ menti településen megújul a sorsára hagyott XIII. századi templom, a Megmaradás Temploma körül pedig - többek között - emlékpark létesül. A templom és a csaknem fél évszázad után újra életre kelő település az összetartás és a megmaradás erejét szimbolizálja.


Emlékeim a régi Táborfalváról

Láncos Ferencné Fedácsik Julianna visszaemlékezése


Gecser Erzsébet - Emberi sors (Józsi bácsi)

Egy emberélet viszontagságairól mesél Józsi bácsi, azaz „Szódás Jóska”.


Mészáros József - Papírkutya

Mészáros József író 1946-ban született Lajosmizsén, több szállal kötődik Táborfalvához. Most egy 2020-ban írt novelláját közöljük.


Táborfalva Honvéd Judo SE

Hogyan kezdődött? A fiamat hét évesen semmi nem érdekelte a küzdősportokon kívül.