Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Egyéb írások

Cikkek: Egyéb írások

20 éves a táborfalvi református templom

2017. augusztus 27-én hálaadó istentisztelettel emlékeztek meg a református hívek és a meghívott vendégek a táborfalvi református templom felszentelésének 20. évfordulójáról.


A menetrendi kérdőív végeredménye

Január végén menetrendi kérdőívet tett közzé Táborfalva Nagyközség Önkormányzata a Kecskemét irányú közlekedési szokások és igények felmérése céljából.


Lezárult a szavazás. A kérdőívet 112 táborfalvi lakos töltötte ki.


Almási Anikó kiállításmegnyitója

Amikor néhány hete Csáky Lajossal, majd Sztana Ernővel beszélgettem, megkapóan őszinte és holisztikus képet kaptam mindkét művészről, emberről. Lenyűgöző volt Csáky Lajos irodalmisága, kertje, múltja iránti elkötelezettsége és Sztana Ernő energikussága, közvetlensége, örök optimizmusa. Csak egy dolgot sajnáltam: ők sem ismerték egymást eddig, miközben minden, amit megtudtam róluk, egymásra válaszolt, reagált. Ezek után nem lehet csak úgy felolvasni két életpályát egymás után, így önkényesen összeállítottam a magam képzeletbeli riportját egy kiállításról és két művészről… mintha nem én lettem volna a közvetítő, hanem ők ültek volna le egymással beszélgetni akár Ernő diófája alatt, akár Lajos varázslatos kertjében, műtermében.


Az otthontanulásról...

2020. március 16-án kezdődött az iskolai távoktatás, amely nagy kihívást jelent valamennyi résztvevőnek, pedagógusnak, tanulónak és szülőnek egyaránt. Az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztem Szemere Katalin tanítónőt, aki a Csurgay Franciska Általános Iskola harmadikos osztályában tanít.


Családbarát Hely

Örömmel adunk hírt arról, hogy könyvtárunk elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát! Az alábbiakban rövid ismertetést adunk arról, mit is jelent ez?


Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

Az alsó tagozatos gyermekek általában nagy érdeklődést mutatnak a környezetismeret tantárgy iránt. Szeretik a növényeket, csodálják a különleges állatokat, érdekli őket a klímaváltozás. Ez a Csurgay Franciska Általános Iskola 3. osztályos diákjaira különösen jellemző. Innen jött az ötlet, hogy azoknak a gyerekeknek, akik különösen fogékonyak erre a témára, indítsunk egy tehetséggondozó szakkört.


Egyedülálló kulturális - turisztikai attrakció Nagygécen

2015 tavaszán egyedülálló kulturális-turisztikai attrakció nyílik Nagygécen: a Szamos által 1970-ben elpusztított román-magyar határ menti településen megújul a sorsára hagyott XIII. századi templom, a Megmaradás Temploma körül pedig - többek között - emlékpark létesül. A templom és a csaknem fél évszázad után újra életre kelő település az összetartás és a megmaradás erejét szimbolizálja.


Focitábor 2023

A focitábor - idén is -, a már jól megszokott időpontban, július első hetében került megrendezésre. 53 gyerekkel indult a focis hét.


Gecser Erzsébet - Emberi sors (Józsi bácsi)

Egy emberélet viszontagságairól mesél Józsi bácsi, azaz „Szódás Jóska”.


Három nap a természetben

A Csurgay Franciska Általános Iskola 4. osztályos diákjai 3 feledhetetlen, élményekben bővelkedő, izgalmas napot töltöttek a természetben, Táborfalva Nagyközség Önkormányzata és a Táborfalvi Diákévek Alapítvány támogatásával.


Mészáros József - Papírkutya

Mészáros József író 1946-ban született Lajosmizsén, több szállal kötődik Táborfalvához. Most egy 2020-ban írt novelláját közöljük.


Nemzedéknyi idő az imaházban

A református imaház huszonöt éves fennállásáért és az elmúlt évben megvalósult energetikai felújításáért adtak hálát Táborfalván.


Partneriskolai kapcsolat építése a Csurgay Franciska Általános Iskolában

Évek óta járnak diákjaink a Határtalanul Program keretében Erdővidékre, Erdélybe. A kirándulások során nagy szeretettel látják vendégül Őket a nagybaconi iskolában. Az évek során többször fogalmazódott meg bennünk, hogy nyissunk a nagybaconi iskola pedagógusai fele, hívjuk meg Őket vendégségbe. Az idei tanév során a Pusztavacsi Általános Iskolával közösen az említett ötletből megvalósított program lett. Április végén 9 fős nagybaconi delegációt fogadtunk, vendégül láttuk Pusztavacson és Táborfalván. Szeretném Önökkel megosztani a három napról keletkezett gondolataimat.


Táborfalva Honvéd Judo SE

Hogyan kezdődött? A fiamat hét évesen semmi nem érdekelte a küzdősportokon kívül.


Ünnepi hálaadás

Fekete László Nagytiszteletű Úr ünnepi köszöntője a táborfalvi református templom 25. éves évfordulóján.