Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Taskó Kata
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Napjaink Erdélyben

1. nap

 Nagyon korán kellett kelni, mivel 5:30-kor indultunk.
Az első izgalmat a határátkelés jelentette, hiszen többen még nem jártak külföldön. Először megcsodálhattuk Déva várát, melyről Kőműves Kelemen történetében hallottunk. Kora délután megérkeztünk Vajdahunyad várához. Egy idegenvezető hölgy körbevezetett minket az épületben, sok érdekességet mesélt a várról és lakóiról. Később útba ejtettük Fogarast is, ahol csak fotót készítettünk a vár előtt.
Az esti órákban érkeztünk meg a szállásunkra, Barótra.

 

2. nap

Reggel felkeltünk, utána reggeliztünk, majd 10:00-kor indultunk a Szent Anna-tóhoz. Nagyon sokat sétáltunk, de a látványért megérte. Ezután megnéztük a mellette lévő  Mohos Tőzeglápot, mely fölött egy ösvény vezetett végig.
Mint később kiderült, ez mindvégig egy ikerkráter volt, egyik felében a Szent Anna-tó, másik felében a Mohos Tőzegláp. Következőnek elmentünk megnézni a Benedek Elek emlékházat, ahol nagyon sok érdekességet is hallottunk a meseíróról. majd visszamentünk a szállásra.

 

3. nap

Reggel felkeltünk, és a reggeli után már fel is szálltunk a buszra, indultunk Nagybaconra. Az iskolában bemutattuk Táborfalvát, és nekünk is tartottak egy bemutatót Nagybaconról. Végül egy focimeccs után elköszöntünk a nagybaconiaktól.
De még közel se volt vége a napnak, úgyhogy buszoztunk tovább. Elmentünk egy bőrműves műhelybe, ahol sok bőrből készített táskát, és övet láttunk, sőt láttuk a világ első bőrhegedűjét is, majd megnéztünk egy kiállítást Erdély híres embereiről, láttunk egy elefántcsontvázat, és egy ólomkatona kiállítást is.

 

4. nap

Reggel elmentünk Parajdra, a sóbányába. Ott kaptunk egy órát vásárolni és körülnézni. Aztán felmentünk a felszínre, ott megint egy órát vásárolgattunk. A szakadó eső sem tántorított el minket attól, hogy szétnézzünk Korondon a fazekasok portékái között, majd megálltunk Farkaslakán és megkoszorúztuk Tamási Áron
emlékművét. A nap végén a nagybaconi diákokkal vacsoráztunk és buliztunk.

 

5. nap

A Sepsiszentgyörgyre vezető utat megszakítottuk Vargyason, ahol megnéztük Sütő Béla bútorfestő alkotásait, és barátkozhattunk egy helyi gazdaság állataival. A délutánt Sepsiszentgyörgyön töltöttük, ahol éppen akkor rendezték meg a Szent György Napokat.

 

6. nap

A korai indulás előtt, köszönetet mondtunk vendéglátóinknak, majd megálltunk Fehéregyházán, ahol utoljára látták Petőfit és elhelyeztünk egy koszorút az emlékművénél. Tettünk egy rövid sétát Segesvár óvárosában, majd 17:00-kor megérkeztünk az iskolához.

 

Antal András Ákos

 

További fényképek a galériában láthatók >>