Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Taskó Kata
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Ismét Erdélyben jártunk

Iskolánkból, hagyományt teremtve már harmadszor utaztunk Erdélybe, a „Határtalanul” program keretein belül. Minden évben a 7. évfolyamnak adódik ez a lehetőség, így április 17-22-ig egy hetet töltöttünk Erdővidéken és környékén

 


 

Szent Anna-tó partján

 

Személy szerint én már 9. éve viszek gyermekeket a program keretein belül és elmondhatom, hogy nem volt két egyforma út és élmény sem. Mindegyik más és más, mindegyik évről évre hozzáad a lelkemhez és gyarapítja élményeim tárházát. A Nagybaconi Konsza Samu Általános Iskolában hatodszor látták vendégül az általam kísért iskolás csoportokat, így oda már barátként térek vissza évek óta. Innen is fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy jó lenne valami többet is kihozni ebből. Örültem, amikor Táborfalvára kerültem és az első kirándulásunk után az igazgató úr, Hermán Attila szintén felvetette azt a gondolatát, hogy ki kellene építeni valamilyen külföldi iskolával egy szorosabb kapcsolatot. Így gondoltam rögtön erre az iskolára, mivel ismerem a tantestületet, nem nagyvárosi iskola, tele szeretnivaló pedagógusokkal. Néhányunk kemény munkájának és szervezésének köszönhetően, végül kiutazásunk után létrejött az a plusz, amire vártunk, és a Pusztavacsi Általános Iskolával összefogva vendégül láthattuk a Nagybaconi Konsza Samu Általános Iskola tantestületének egy részét. Hatalmas mérföldkő volt ez iskolánk életében, remélem, a későbbiekben tanulóinknak még több lehetőségük lesz a kinti iskola diákjaival találkozni és időt tölteni.

 

A jövőbeni közös élmények reményében most álljon itt néhány beszámoló a diákjaink tollából, az útról és a látottakról beszéljenek az alábbi írások.

 

Konczig Kitti


További képek a galériában láthatók >>