Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

 Táborfalván 1960 óta működik könyvtár.
A leltárkönyvbe elsőként bejegyzett könyv Jack London: A vadon szava. 

 

2002-ig a művelődési házzal egy szervezeti egységben működött a könyvtár, ezt követően a művelődési háztól függetlenül, részben önálló intézményként tartja fenn a könyvtárat Táborfalva önkormányzata.
2004-ben az önkormányzat úgy döntött, hogy a községi és az iskolai könyvtárat összevonja, és az újonnan létrejött kettős funkciójú könyvtárat az általános iskola épületében helyezi el, erre az iskola bővítése nyújtott lehetőséget. 

 

2013. március 1-jétől Táborfalva nagyközség lett, e szerint könyvtárunk neve is megváltozott: Nagyközségi és Iskolai Könyvtár. 

 

Feladatunk a település lakói számára a könyvtári szolgáltatások biztosítása, valamint az iskolai könyvtári feladatok ellátása. 

 

Örömmel mondhatjuk, hogy könyvtárunk 2000 óta folyamatosan fejlődik, ebben nagy segítséget nyújtanak a pályázatokon elnyert támogatások (informatikai eszközök, berendezés, bútor, könyvtári állomány). 

 

Szeretnénk, ha a könyvtár hozzájárulhatna ahhoz, hogy Táborfalva otthonos, barátságos település legyen az itt élők számára! 

 

Borsi Mária
könyvtáros