Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Partneriskolai kapcsolat építése a Csurgay Franciska Általános Iskolában

Évek óta járnak diákjaink a Határtalanul Program keretében Erdővidékre, Erdélybe. A kirándulások során nagy szeretettel látják vendégül Őket a nagybaconi iskolában. Az évek során többször fogalmazódott meg bennünk, hogy nyissunk a nagybaconi iskola pedagógusai fele, hívjuk meg Őket vendégségbe. Az idei tanév során a Pusztavacsi Általános Iskolával közösen az említett ötletből megvalósított program lett. Április végén 9 fős nagybaconi delegációt fogadtunk, vendégül láttuk Pusztavacson és Táborfalván. Szeretném Önökkel megosztani a három napról keletkezett gondolataimat.

 

„Ahogy megérkeztek hozzánk a nagybaconi iskola pedagógusai, a szívem hevesen dobogott a várakozástól és az izgatottságtól. Régóta terveztük már ezt a találkozót, és most végre itt voltak, hogy megismerjék Táborfalva és Pusztavacs településeit. Végigvezettük őket településeink utcáin, bemutattuk nekik az épületeket, a helyi látnivalókat, és megosztottuk velük az értékeinket és hagyományainkat.

 


 

Ahogy beszélgettünk és sétáltunk együtt, éreztem, hogy közelebb kerülünk egymáshoz. A mosolyaikon és a szemükben láttam a kíváncsiságot és az érdeklődést a körülöttünk lévő világ iránt. Megosztottuk egymással történeteinket, élményeinket, és felfedeztük a közös pontokat.

 

Az első vacsoránk alatt, amikor együtt ültünk az asztalnál, úgy éreztem, hogy ez több, mint egy egyszerű ismerkedés. Ezek az emberek nemcsak látogatók voltak, hanem barátokká váltak, akikkel megoszthatom az életemet és az értékeimet. Az este folyamán nevetgéltünk, beszélgettünk és sokat tanultunk egymástól.

 

Ahogy búcsúztunk egymástól a három nap után, a szívem tele volt melegséggel és boldogsággal. Tudtam, hogy ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy erős és tartós kötelékek alakuljanak ki közöttünk. Míg elbúcsúztunk ígéretet tettem arra, hogy újra találkozunk, hogy folytassuk ezt az életre szóló kalandot az ismeretség és a barátság útján.

 


 

”Szeretném külön megköszönni támogatóinknak a Monori Tankerületi Központnak, Táborfalva Nagyközség Önkormányzatának, a Pusztavacsi Önkormányzatnak, a Pusztavacsi Általános Iskola és a Csurgay Franciska Általános Iskola nevelőtestületének, hogy a program megvalósulását támogatták.


 

Üdvözlettel! Hermán Attila intézményvezető

 

 

A találkozóról, a vadászháznál készült lépek a galériában láthatók >>