Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Borsi Mária Olvasóverseny

A Csurgay Franciska Általános Iskola 2024. április 11-én megrendezte első olvasóversenyét, melyet Borsi Máriáról nevezett el. Marika hosszú éveken keresztül nagyban hozzájárult diákjaink olvasóvá neveléséhez, a könyvek és a könyvtár megszerettetéséhez. Ezért, mikor 2023. májusában nyugdíjba vonult, iskolánk vezetése úgy gondolta, hogy nem engedi őt el végleg. Így született meg az ötlet, hogy évről évre, minden tavasszal megrendezésre kerül a Borsi Mária Olvasóverseny, melyen Marikát a zsűri tagjai között köszönthetjük.

 

 

 Maga a verseny két fordulóból állt. Első körben az olvasott könyvről kellett a nevezőknek egy referenciaanyagot küldeniük, melyet a zsűri előzetesen átnézett és értékelt. A második fordulóban a könyv bemutatására néhány mondatban és a választott rész felolvasására került sor.

 

A verseny nem titkolt célja volt, hogy a gyermek-szülő-pedagógus kapcsolatokat még inkább elmélyítsük az olvasás örömén keresztül. Nagyon jólesett, hogy rengeteg szülő segített a gyermekének a kigondolt, kreatív ötleteiket megvalósítani a referenciaanyagukon keresztül.

 

A versenyre 33 diák nevezett, szebbnél szebb alkotásokkal. Készült társasjáték Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net című könyvéhez, óriás foci Bálint Ágnes: Frakk és a foci című művéhez, mosógép a Mosó Masa mosodájához és még számtalan ötletes, kreatív, igényesen kivitelezett produktum, melyek a verseny ideje alatt kiállításra kerültek.

 


 

Amíg a zsűri értékelt, Anka Péter és zenekara játszott a diákoknak és a vendégeknek, sőt a bátrabbak Szabóné Nagy Annamária segítségével énekelhettek, vagy akár táncra is perdülhettek. A zsűri elnöke Szabó Erika, a Thália Színház színésznője, segítői Borsi Mária nyugalmazott könyvtáros, (a verseny névadója) és Balizs Attila, a Central Dabasi Nyomda Zrt. vezérigazgatója, iskolánk egykori diákja voltak. Balizs Attila könyvcsomagot ajánlott fel a versenyre, melyből a zsűri díjazta a helyezetteket és az összes indulónak egy-egy könyvet tudott átadni.

 

 Táborfalva Nagyközség Polgármestere, Nagy Andrásné, külön vásárlási utalványt ajánlott fel az első három helyezettnek, melyet a Malom Központban vásárolhatnak le a gyerekek.

 

Szeretnénk külön megköszönni támogatóinknak, a Monori Tankerületi Központnak, Táborfalva Nagyközség Önkormányzatának, a Táborfalvi Diákévek Alapítványnak, a Central Dabasi Nyomda Zrt-nek, a Nitta Portré Fotóstúdiónak és a Csurgay Franciska Általános Iskola nevelőtestületének, hogy a Borsi Mária Olvasóverseny megvalósulását támogatták.

 

 

 

Helyezések:

2 - 4. osztályos korcsoport

I. Mere Vajk István (4.b)

II. Sponga Vitéz Magor (4.a)

III. Ali-Sponga Erik

 

5 - 8. osztályos korcsoport

I. Nagy Botond (5.a)

II. Beóka Lilla (8.o.) (Újlengyel)

III. Béni Benett (5.a)

 

Táborfalvi Diákévek Alapítvány különdíjasa: Beóka Lilla (8.o.) (Újlengyel)

 

 

Üdvözlettel! Jarábik Tünde, Szöllősi Aranka és Hermán Attila (szervezők)

 

Kapcsolódó tartalom:

- Olvasóverseny (Újlengyeli Általános Iskola honlapja)

- Csurgay Franciska Általános Iskola felolvasó versenye (DabasTV felvétele)

 

További képek a galériában láthatók >>

(Fotó: Nitta Portré Fotóstúdió)