Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Családbarát Hely

Kedves Olvasóink!  

 

Örömmel adunk hírt arról, hogy könyvtárunk elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát! Az alábbiakban rövid ismertetést adunk arról, mit is jelent ez? 

 

Mi a Családbarát Hely tanúsító védjegy? 

 

 A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy (CSBHTV) létrehozásával mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja. 

 

Mi a családbarátság? 

 

A családbarátság az az irányultság egy szervezet működésében, mellyel az adott szervezet (munkahely vagy szolgáltató hely) a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. Az adott szervezet tényleges intézkedésekkel szolgálja a munkavállalói és az ügyfelei, mint családban élő személyek érdekeit, elősegítve ezzel a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését. 

 

Mi a Családbarát Szolgáltató Hely? 

 

Családbarát Szolgáltató Hely esetében a szolgáltató figyelembe veszi a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek családi körülményeit, családjuk igényeit is, az általa nyújtott szolgáltatásokhoz igazodva. 

 

Miért érdemes a Családbarát Hely tanúsító védjegy minősítést megszerezni? 

 

A családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, mely egyre nagyobb jelentőséggel és vonzerővel bír napjainkban. 

 

A Bronz Fokozat elnyerése fontos versenyelőnyt jelent a védjegyjogosultnak a PR és CSR (társadalmi felelősségvállalás) tekintetében, vonzóbbá teszi a minősítést megszerző szervezetet a munkavállalók és ügyfelek körében.  

 

A tanúsítást elnyert szervezetek ingyenes auditáláson esnek át, mely audit a szervezetben érvényesülő családbarát szemléletről nyújt hiteles képet.  

 

Amennyiben a szervezet legalább egy évet meghaladóan megfelel a Bronz fokozat kritériumainak, jogosultságot szerez arra, hogy a későbbiekben Ezüst fokozatot kapjon. Ehhez a pályázónak igazolnia kell, hogy további családbarát intézkedéseket vezetett be, figyelemmel kíséri a munkavállalók és a felhasználók ezzel kapcsolatos visszajelzéseit és ezeket beépíti a működésébe. Az Ezüst fokozat birtokosa a későbbiekben működésüket segítő kedvezményekben is részesülhetnek.  

 

A legjelentősebb kedvezményekkel járó Arany fokozat elnyeréséhez mind a Munkahely, mind a Szolgáltató Hely kategória megfelelő szintű kritériumait szükséges teljesíteni, emellett - mint mentor szervezetnek - szerepet kell vállalni a családbarát közgondolkodás megerősítésében is. „ 

 

Forrás: https://csalad.hu/csaladbarathely/ 

 

Borsi Mária könyvtáros