Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Táborfalva Honvéd Judo SE

Hogyan kezdődött? A fiamat hét évesen semmi nem érdekelte a küzdősportokon kívül.

 

Akkor, 2000 őszén a környékben két lehetőség volt. Karate tanfolyam, vagy Örkényben működött egy judo szakosztály Fogasi Gergely vezetésével. Testnevelőként úgy gondoltam, ha sport, akkor legyen olimpiai sportág. Így jelentkeztünk Gergő mesternél. Kislányom, Kriszti, akkor öt éves volt. Nagyon meglepődtünk az édesapjával, amikor közölte, hogy ő is szeretne járni. Tanév végére elfogytak az örkényi gyerekek, és több volt a táborfalvai. A támogatás is elfogyott, megoldást kellett keresni, hogy versenyezhessenek a gyerekek. Mivel csak akkor vehetnek részt versenyen, ha sportegyesülethez tartoznak.

 

Először a Községi Sportegyesület akkori vezetőit kerestük meg Táborfalván, hogy szakosztályként szeretnénk csatlakozni az egyesülethez. Mereven elzárkóztak, semmilyen formában nem akarták, hogy hozzájuk tartozzunk. Ekkor a honvédség dolgozói, Bernát Istvánné vezetésével mellénk álltak, és 2001. május 25-én a Helyőrségi Klubban megalakult egyesületünk. Első elnöke Bernát Istvánné, de a vezetőség tagjai között több honvédségi dolgozó is volt. A vezetőség azóta többször átalakult, de a jó kapcsolat a mai napig megvan a régi tagokkal.

 

Az edzők személye is többször változott. Fogasi Gergelyt idősebb Kiss Endre váltotta fel. Endre bácsi irányítása mellett szárnyalni kezdett a csapat. Diákolimpiai, Magyar Bajnoki és Magyar Kupa győzelmek, helyezések mellett nemzetközi szinten is eredményessé, ismertté váltak sportolóink. Csak a legeredményesebbeket említve ebből az időszakból: Polyák Krisztina, Polyák Ferenc, Juhász Róbert, Horváth Erik, Máté Erik, Rukrígel Zsolt, Szrapkó Tamás.
2006-ban Endre bácsi beteg lett, és tragikus gyorsasággal romlott az állapota. Szeptember első hetében vettünk tőle végső búcsút. Ezután fia, ifjabb Kiss Endre vette át a csapatot. Méltón folytatta édesapja munkáját. Budapest Kupa, Serdülő világkupa győzelmekkel, helyezésekkel bővült az eredménylista. Akik már nála kezdtek judózni, és felállhattak a diákolimpiai és magyar bajnoki dobogóra, Molnár Zsolt, Jakab György, Szalai Mercédesz, Nagy Éva.

 

Közben felnőtt egy generáció, akik középiskolába kerülve Kecskeméten folytatták pályafutásukat. Sajnos többen, kiváló eredményeik ellenére abbahagyták a sportot.
A gazdasági válság az egyesület működését is veszélybe sodorta. Endrének nem tudtuk fizetni az edzésre járást sem, nem, hogy tiszteletdíjat adjunk. Így távozott az egyesülettől. Ezután évekig csak vegetáltunk. Kevés gyerek volt, az idősebbek rendszertelenül jártak. Csak néhány meghívásos versenyen tudtunk részt venni, ott is nagyon változó volt az eredmény. Férjemmel, Polyák Ferenccel tartottuk az edzéseket. Ha munkája engedte, Fecó fiunk besegített.
Közben Kriszti lányunk, válogatott versenyző lett.

 

2005-ben és 2009-ben elnyerte a Magyar Köztársaság Jó tanulója, jó sportolója kitüntetést, 2011-ben Héraklész díjat kapott.
2010-ben, Kecskeméti sportolóként kijutott az Ifjúsági Európa Bajnokságra, ahol 16 közé jutott. A következő év volt a legeredményesebb. EB harmadik, EYOF második, VB hetedik hely mellett Európa Kupa győzelmek, helyezések. Azután klubot váltott, majd ismét javuló eredmények. A hazai repertoárból már csak a felnőtt Magyar Bajnoki cím hiányzott. 2016-ban ez is sikerült.  

 

2019 augusztusában Kriszti befejezte a profi sportot és haza költözött. Jelenleg ő irányítja a csapat szakmai munkáját. Vannak tehetséges gyerekeink, alakulnak az eredmények is, de a jelenlegi válság helyzetben nincsenek edzések. Nem tudjuk, hogy mi lesz, ha vége a járványnak. Hány gyerek jön vissza, mennyit romlott a fizikai állapotuk, milyen motiváltak lesznek. Kriszti interneten küld nekik feladatokat, kérdés, mit csinálnak meg belőle? 

 

Szeretnénk, ha minél több gyerek csatlakozna az egyesülethez! Természetesen felnőttek is jöhetnek, ha szeretnének megismerkedni ezzel a sportággal, de elsősorban utánpótlás nevelés az egyesület profilja. Az elmúlt években elnyert műhely támogatásnak köszönhetően ma már felszerelést is tudunk biztosítani a gyerekeknek, korlátozott számban felnőtteknek is.
Az edzések színhelye a táborfalvi sportcsarnok, melyeket eddig heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön 16 órától tartottunk.
Ha valaki érdeklődne, az egyesület facebook oldalán, vagy a 70 327 6884 telefonszámon teheti meg. 

 

Mészáros Ágota elnök 

(2020. június)

 

Kapcsolódó írás: Polyák Krisztina, a Magyar Judo Szövetség versenyzője