Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Beszélgetések

Cikkek: Beszélgetések

40 év a tanítói pályán...

Beszélgetés Vigh Istvánné Kovács Ágnes tanítónővel.


A 142 blog és a vasútfejlesztés

Gyorgyovics Krisztiánnal beszélgettem a 142 blogról, ami a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal mindennapjaival és történetével foglalkozik. Természetesen, kitértünk a várható pályafelújításra is, hiszen ez hosszú évtizedek óta halogatott fejlesztés, ami nagyban könnyítené a táborfalviak életét. Nem mellesleg, Krisztán gyökerei is táborfalviak.


A tiszta, virágos Táborfalváért - beszélgetés Német Imrével

Kertünket, udvarunkat gondozzuk, szépítjük, örömet jelent számunkra a szép környezet. Ugyanilyen örömteli érzés a falu ápolt, gondozott utcáin végigmenni, a közterületek, parkok rendezettségét látni. Német Imre és csapata látja el ezt a feladatot Táborfalván, nekik köszönhetjük, hogy nem gazos árokpartok, magas fűben kókadozó bokrok, virágok vesznek körül bennünket…


Arany- és gyémántdiploma

2013. júniusában a táborfalvi Csurgay Franciska Általános Iskola ballagási ünnepélyén vehette át aranydiplomáját Sevecsek Mihályné Gecser Erzsébet tanítónő, valamint gyémántdiplomáját Magi János, a táborfalvi általános iskola egykori igazgatója.

A diploma megszerzését követő  50. évben aranydiplomával, a 60. évben gyémántdiplomával ismerik el a több évtizedes pedagógiai munkát.


Az órás felett is eljár az idő

Beszélgetés Koleszár Zoltán órással


Beszélgetés Ali Gáborné védőnővel

Ali Gáborné Erika 33 éve védőnő, 1998. október 1-je óta dolgozik Táborfalván.


Beszélgetés Bodzsár Pálnéval

 

Bodzsár Pálné Ági néni 1959-től 1994-ig, nyugdíjazásáig tanított a táborfalvi általános iskolában, 1984-től 1994-ig az iskola igazgatója volt.


Beszélgetés Csóka Annamária biológussal

"A Táborfalvai Lő- és Gyakorlótér természeti értékei" értéktárba kerüléséhez benyújtott javaslatunk elkészítése során ismertem meg Csóka Annamáriát, aki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság projektvezetőjeként nagyon sok szakmai segítséget, támogatást adott számunkra.

 

Öröm volt megtapasztalni, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik szakértelemmel, emberséggel és elköteleződve dolgoznak azért, hogy élhető világunk legyen!
 

 

Fogadják szeetettel Csóka Annamária gondolatait!


Beszélgetés Dibákné Meggyes Annával

A könyvtárunk Facebook-oldalán feltett kérdésre: ”Kinek, mi szép Táborfalván?”  

 

A Horgásztóról készített csodaszép fotósorozat érkezett a következő üzenettel: „Nekem a Horgásztó, amit sokszor úgy emlegetünk, „Táborfalva gyöngyszeme”. Lelkes amatőr természetfotós vagyok, minden évszakban megörökítem.” Az üzenet küldője Dibákné Meggyes Anna. Így kezdődött beszélgetésünk…


Beszélgetés Dr. Kolek Istvánnal

Dr. Kolek István közel 40 évig volt Táborfalva háziorvosa. 2018. augusztus 1-jétől vonult nyugdíjba, ebből az alkalomból beszélgettem Doktor Úrral.
Köszönjük Kolek Doktor Úr munkáját, az eljövendő évekre szeretetet, békességet, sok örömet és jó egészséget kívánunk!


Beszélgetés Ecsedi Lászlóval

 

Ecsedi László a táborfalvi általános iskolában tanított több mint három évtizedet, testnevelő tanárként kiemelkedő eredményeket ért el az iskola tanulóival. 2006-ban Táborfalva díszpolgárává választotta.


Beszélgetés Gazsik-Doricsák Virginiával

Ginát gyermekkora óta ismerem. Emlékszem Ginára, a Kisboróka Együttes tagjára, később hallottam Gináról, az óvónőről, aztán Gináról, a jógaoktatóról és nemrég a Mindenmentes Gyümölcsfalva lekvárról láttam egy kiváló videót, amelyben Gina saját terméküket mutatja be.  Ki is valójában Gazsik-Doricsák Virginia? Miért mutatkozik be a videóban Kovács Virginiaként?  

 

A kérdéseimre adott válaszokat szeretettel ajánlom Olvasóink figyelmébe!

 

Borsi Mária


Beszélgetés Gecser Erzsébettel és Murinai Katalinnal

Olvasóink már találkozhattak Gecser Erzsébet és Hőgyéné Murinai Kató verseivel, írásaival.
Szeretném, ha közelebbről is megismernék a szerzőket a következő beszélgetésekből. Köszönöm mindegyiküknek, hogy válaszoltak a kérdésekre, alkotómunkájukhoz  további sikereket kívánok!


Beszélgetés Horváth Béláné tanítónővel

Horváth Béláné Éva néni negyven évet dolgozott tanítónőként. Nyugdíjba vonulása alkalmából a Csurgay Franciska Általános Iskola intézményvezetője a tanévzáró ünnepségen méltatta munkásságát, amely megjelent a Táborfalvi Mozaik 2022. júliusi számában. Az ünnepi alkalmon vette át Éva a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma 40 éves kiemelkedő szakmai munkája, a kollégák felé nyújtott önzetlen segítsége és a szülőkkel való példaértékű kapcsolattartása elismeréseként adományozott számára. 

 

A tanítási szünet végén, az új tanév kezdetén beszélgettünk Évával pályájáról, életéről, terveiről…


Beszélgetés Karlik Barbarával

 

Ez év január végén a könyvtári baráti kör számára tartott előadást Karlik Barbara
a buddhizmusról. Barbarát gyermekkora óta ismerem, Táborfalván végezte el az általános iskolát, Budapesten a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte A Tan Kapuja Buddhista Főiskolát, ezt követően pedig a filozófia szakot az ELTÉ-n.