Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

április 1-jétől október 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat 8.00 - 12.30

november 1-jétől március 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
csütörtök 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat zárva

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Borsi Mária
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Beszélgetések

Cikkek: Beszélgetések

Arany- és gyémántdiploma

2013. júniusában a táborfalvi Csurgay Franciska Általános Iskola ballagási ünnepélyén vehette át aranydiplomáját Sevecsek Mihályné Gecser Erzsébet tanítónő, valamint gyémántdiplomáját Magi János, a táborfalvi általános iskola egykori igazgatója.

A diploma megszerzését követő  50. évben aranydiplomával, a 60. évben gyémántdiplomával ismerik el a több évtizedes pedagógiai munkát.


Az órás felett is eljár az idő

Beszélgetés Koleszár Zoltán órással


Beszélgetés Ali Gáborné védőnővel

Ali Gáborné Erika 33 éve védőnő, 1998. október 1-je óta dolgozik Táborfalván.


Beszélgetés Bodzsár Pálnéval

 

Bodzsár Pálné Ági néni 1959-től 1994-ig, nyugdíjazásáig tanított a táborfalvi általános iskolában, 1984-től 1994-ig az iskola igazgatója volt.


Beszélgetés Csóka Annamária biológussal

"A Táborfalvai Lő- és Gyakorlótér természeti értékei" értéktárba kerüléséhez benyújtott javaslatunk elkészítése során ismertem meg Csóka Annamáriát, aki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság projektvezetőjeként nagyon sok szakmai segítséget, támogatást adott számunkra.

 

Öröm volt megtapasztalni, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik szakértelemmel, emberséggel és elköteleződve dolgoznak azért, hogy élhető világunk legyen!
 

 

Fogadják szeetettel Csóka Annamária gondolatait!


Beszélgetés Dr. Kolek Istvánnal

Dr. Kolek István közel 40 évig volt Táborfalva háziorvosa. 2018. augusztus 1-jétől vonult nyugdíjba, ebből az alkalomból beszélgettem Doktor Úrral.
Köszönjük Kolek Doktor Úr munkáját, az eljövendő évekre szeretetet, békességet, sok örömet és jó egészséget kívánunk!


Beszélgetés Ecsedi Lászlóval

 

Ecsedi László a táborfalvi általános iskolában tanított több mint három évtizedet, testnevelő tanárként kiemelkedő eredményeket ért el az iskola tanulóival. 2006-ban Táborfalva díszpolgárává választotta.


Beszélgetés Gecser Erzsébettel és Murinai Katalinnal

Olvasóink már találkozhattak Gecser Erzsébet és Hőgyéné Murinai Kató verseivel, írásaival.
Szeretném, ha közelebbről is megismernék a szerzőket a következő beszélgetésekből. Köszönöm mindegyiküknek, hogy válaszoltak a kérdésekre, alkotómunkájukhoz  további sikereket kívánok!


Beszélgetés Karlik Barbarával

 

Ez év január végén a könyvtári baráti kör számára tartott előadást Karlik Barbara
a buddhizmusról. Barbarát gyermekkora óta ismerem, Táborfalván végezte el az általános iskolát, Budapesten a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte A Tan Kapuja Buddhista Főiskolát, ezt követően pedig a filozófia szakot az ELTÉ-n.


Beszélgetés Kerékgyártó Gergely népzenésszel

Kerékgyártó Gergely népzenész-előadóművész Junior Prima Díj elismerésben részesült népművészet és közművelődés kategóriában, a díj átadására 2016. november 4-én került sor Budapesten.


Beszélgetés Kínáról

 

Csorba Renáta a táborfalvi általános iskola befejezése után Kecskeméten  az ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett 2006-ban, majd felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára kínai-japán-koreai szakra. Nemrég érkezett haza Kínából, ahol Európai Uniós ösztöndíjjal egy tanévet töltött a pekingi egyetemen.


Beszélgetés Kovács Attila vadőrrel

Kovács Attila 2001. óta az Örkény-Tábor Vadásztársaság hivatásos vadásza, a Táborfalvi Hagyományőrző Íjász Egyesület alapító tagja, jelenlegi elnöke.

A táborfalvi Könyvtár Baráti Kör Attila vezetésével járta be a Betyárdombi Tanösvényt. Következő alkalommal a 100 éves tölgyesben tettünk kirándulást.


Beszélgetés Magi Jánossal

 

Magi János a táborfalvi általános iskolában tanított 1975. szeptember 1-jétől nyugdíjazásáig, 1994-ig. 1975-től  1984-ig az iskola igazgatója volt.


Beszélgetés Magi Krisztiánnal

Nem mostanában volt a Zene Világnapja apropóján rendezett táborfalvi hangverseny a Művelődési Házban, amikor másokkal együtt Magi Krisztián is fellépett és megvillantotta hihetetlen rutinját, szakmai alázatosságát, visszahúzódó személyiségének egy darabkáját abban a pár perces emlékezetes improvizációjában a zongoránál ülve.

Nem sokkal később leültünk elkészíteni az interjút, ami inkább lett egy kedélyes beszélgetés, mint szigorúan vett riport. A megjelenés sajnos azóta is csúszott az elmúlt hónapok aktuális hírei miatt – na de most végre eljött a publikálás ideje! (Almási Anikó)

Nem mostanában volt a Zene Világnapja apropóján rendezett táborfalvi hangverseny a Művelődési Házban, amikor másokkal együtt Magi Krisztián is fellépett és megvillantotta hihetetlen rutinját, szakmai alázatosságát, visszahúzódó személyiségének egy darabkáját abban a pár perces emlékezetes improvizációjában a zongoránál ülve. Nem sokkal később leültünk elkészíteni az interjút, ami inkább lett egy kedélyes beszélgetés, mint szigorúan vett riport. A megjelenés sajnos azóta is csúszott az elmúlt hónapok aktuális hírei miatt – na de most végre eljött a publikálás ideje! (Almási Anikó)


Beszélgetés Mészáros József íróval

Mészáros József Az utolsó szerelem című novelláskötetét olvasva arra gondoltam, milyen jó volna személyesen is megismerni az írót! Mészáros József 1946-ban született Lajosmizsén, több szállal kötődik Táborfalvához, jelenleg Budapesten él.