Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Ajánló

Cikkek: Ajánló

Lázár Ervin - Napló

Lázár Ervin naplója, melyet budapesti évei alatt, 1984-től 2006 végén bekövetkezett haláláig vezetett, ablakot nyit az író belső világára, amelyből irodalmi alakjai, mesehősei táplálkoznak.


Margittai Gábor - Külső magyarok - Utazás a végeken

 

Jelen könyv eredeti kiadása komoly sikereket ért el, mára már nehezen elérhető az eredetileg 2005-ben megjelent kötet. A Scolar kiadó 2011-ben adta ki a kibővített Külső magyarok – Utazás a végeken című művet.


Márton Attila - Hivatásos jazzrajongó

Nagyjából 50 éve majd' minden jazz-zenésznek van egy közös ismerőse, aki ugyan nem zenél, de minden koncertre elmegy és az ország egyik legnagyobb jazzlemezgyűjteményét birtokolja.


Mátyás Szabolcs: Tudnom kell, mert magyar vagyok!

 

Történelmi olvasókönyv

A magyar történelemnek már több olyan időszaka volt, amikor arra akarták kényszeríteni a nemzetet, hogy tagadja meg saját múltját, elferdítve tanulja történelmét és feledje el ősei vallását. Ebben a szellemi nihilben generációk nőttek fel, aminek közelmúltbeli eredménye lett például a 2004. december 5-i szavazás végeredménye is...


Mátyás-Kulcsár Éva, Dr. Mátyás Szabolcs - Illik tudnom, mert magyar gyerek vagyok

 

Nem egy tankönyv, nem kötelező elolvasni...
A "Tudnom kell, mert magyar gyerek vagyok" után újabb olyan könyv jelent ki Mátyás-Kulcsár Éva - Dr. Mátyás Szabolcs szerzőpárostól, amiben megpróbálják felsorolni azokat a hazai értékeket, amelyet minden magyar embernek illik tudnia.


Mátyás-Kulcsár Éva, Dr. Mátyás Szabolcs: Tudnom kell, mert magyar gyerek vagyok

 

"Kedves Gyerekek! Egy olyan könyvet tartotok most a kezetekben, ami NEM TANKÖNYV. Ezt NEM KÖTELEZŐ OLVASNI, csak akkor, ha meg akartok olyan érdekes dolgokat ismerni a magyarokról, amelyekről a tankönyvekben sajnos nem lehet olvasni. Az ebben a könyvben olvasottak jól kiegészítik az iskolában tanultakat, így az a későbbiekben is nagyon hasznos lehet a számotokra."


Mészáros József - A COVID-vírus megtámadta a világot

Kedves Olvasóink!

 

Mészáros József 1946-ban született Lajosmizsén, több szállal kötődik Táborfalvához. Most egy 2020-ban írt karcolatát ajánljuk Olvasóink figyelmébe!


Mészáros József - Kelletlen szomszédság

„…Erdőkertes az Északi-középhegységben lévő Gödöllői-dombság északi szélén található. A Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonal szeli ketté, az M3-as autópálya mintegy tíz kilométerre közelíti meg. A mai Erdőkertes helyén korábban homokpuszták és cseres -tölgyesek, a völgyekben pedig keményfa-ligeterdők, nagy kiterjedésű lápok és mocsarak voltak. 1918-ban Róheim Géza, helyi földbirtokos és híres néprajzkutató közbenjárására Erdőváros lett a település neve, de elöljáróság szempontjából Veresegyházhoz tartozott. 1956-ban lett önálló község Erdőkertes.


Móra Ferenc - Öreg diófák alatt

Móra Ferenc nagyon jól ismerte az alföldi szegény emberek gondját, baját, örömét. E kötetbe válogatott novellák ezeknek az embereknek a minennapjairól szólnak, hiszen az író is ebből a világból származott.


Nagy János - Katonadolog

A közelmúltban, családi kiadásban jelent meg Nagy János - Katonadolog című visszaemlékezése.


Nagy Viktor: Ez nem egynyári kaland

Nagy Viktor Táborfalváról elszármazott sikeres színész, rendező, egy országos jelentőségűvé nőtt kulturális fesztivál, a Kultkikötő alapítója és szervezője.

 

Az interjú jeles alkalommal készült: idén 15 éves a Kultkikötő!

 


Ozorai Pipó vára

Nemrég barátainknál jártunk Dombóváron és meséltek arról, hogy a felújítás után milyen szép lett az ozorai vár. Nincs túl messze Ozora Dombóvártól, hamarosan megérkeztünk és valódi csoda tárult elénk!

A vár gyönyörű, vadszőlővel befuttatott belső udvara, az igényesen, nagy szakértelemmel felújított kiállítóterek, a kiváló, szakszerű tárlatvezetés meggyőzött bennünket arról, hogy ide máskor is el kell látogatnunk!


Pál Mária

Pál Mária vagyok, Erdélyben, Székelykeresztúron születtem, Székelyudvarhelyen nevelkedtem, ott jártam iskolába. Az irodalom szeretetét drága szüleimtől örököltem, tanítóképzős irodalomtanárom megerősített abban a hitemben, hogy olvasni jó, érdemes.


Pest megye szíve-java

Pest megyei községek, városok szépségeit, értékeit bemutató könyv jelent meg, melyben Táborfalva is helyet kapott.


Platthy Iván: Párbeszéd az emberért : emlékeim az egyházakról és a társadalomról

A magyar kultúra napja alkalmából 2020. január 25-én került sor Platthy Iván nyugalmazott egyházügyi címzetes államtitkár könyvének bemutatójára Táborfalván, a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A könyvbemutatót Nagy Andrásné, Táborfalva polgármestere nyitotta meg. A könyv
szerzőjével Tölli Andrea újságíró, a MAG TV főszerkesztője beszélgetett.