Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Hajrá Falva! - Beszélgetés Jánosi Zoltán utánpótlásedzővel

Táborfalva KSE labdarúgó edzőjével, Jánosi Zoltánnal és feleségével, Jánosi Enikővel beszélgetünk.

 

- Sikeres szezont zártak az utánpótláscsapatok Táborfalván, gratulálok a szép eredményekhez! Hogy sikerült ilyen szép teljesítményt elérnetek? Mióta foglalkozol a csapatokkal? 

 

- 2021. februárban érkeztem Táborfalvára Szeibert Zoltán, akkori utánpótlásedző felkérésére. Az U11-es és az U14-es csapatokat vettem át tőle, a fiatalabb, U7-es, U9-es korosztállyal Hesz Márton foglalkozott. 2022 elejétől úgy alakult az egyesület élete, hogy felkértek mindegyik utánpótláscsapat vezetésére. Váratlanul ért a megkeresés, egy kis gondolkodás után örömmel elvállaltam. Folyamatosan csatlakoztak újabb és újabb gyerekek, köztük lányok is. Voltak olyan lányok, akik már kinőtték azt a korosztályt, ahol még a versenykiírás szerint fiúkkal vegyesen játszhattak, így született meg az ötlet, hogy alakítsunk lánycsapatot.

Jelenleg utánpótlás korosztályban öt csapatunk van Táborfalván, melyből három szerepel valamilyen bajnokságban. Sikerként értékelem, hogy ilyen sok gyerek jár az edzésekre, hiszen ez komoly erőpróba a számukra, és a szülők számára is. Táborfalva kisebb település, így akár három korosztályból tudunk összegyúrni egy csapatot, ezekkel a feltételekkel kell eredményt produkálnunk. Az U13-as csapatunk ősszel a 2. helyen végzett a csoportjában, ennek eredményeként tavasszal, egy osztállyal feljebb játszhatott, erősebb csapatokkal, és ott is sikerült 1-1 győzelmet elérnünk. Albertirsán pedig a II. Kulcsár Gábor emléktornán végeztünk a 3. helyen. Nagy öröm és meglepetés a lánycsapat, amely Pest Vármegye 4. legjobbja lett az U14-es korosztályban. 

 


 

 

- Hogy lettél labdarúgó edző? 

 

- Az aktív focipályafutás után felmerült az edzősködés gondolata. Gyerekként Budapesten, az FTC utánpótláscsapatának játékosa voltam 9 évig, majd a Kispest Honvéd FC-ben töltöttem pár hónapot. Rajongásig szerettem a focit és a Fradit. A váltás nem jött be, így egy kis időre abbahagytam, majd a Rákospalotai REAC csapatához mentem próbajátékra, ahol egy csúnya lábtörés hosszabb pihenőre kényszerített. A lassú gyógyulás és az iskolaváltás kissé átírta a lehetőségeimet. Az iskola elvégzése után továbbra is megmaradt a foci szeretete, így barátokkal kispályás fociba vágtunk, bajnokságokban, tornákon vettünk részt éveken keresztül. Budapestről Tatárszentgyörgyre költöztünk 2010-ben, így abbamaradt a foci teljesen. 2019 májusában Tatárszentgyörgyön, ahol a családommal élek, elindult egy kezdeményezés utánpótlás labdarúgó csapat létrehozására. Néhányan ismerték focis múltamat, talán ennek köszönhető, hogy megkérdezték, vállalnám-e az edzői feladatokat. Megtiszteltetésnek éreztem az edzői felkérést és elvállaltam. Egy éven belül megszereztem egy OKJ-s labdarúgó edzői végzettséget, majd 2022-ben, már Táborfalva színeiben szereztem meg az MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edző minősítést. 

 

 

- Nagyon sok időt, energiát igényel az edzői munka, nemcsak az edzések, hanem a mérkőzések is teljes embert kívánnak. Hogy tudod összeegyeztetni ezt a mindennapi munkáddal?  

 

- Számomra a középpontban a csapatokkal végzett munka áll, ami felülír mindent. Ehhez találtam olyan munkahelyet, amely mellett ilyen intenzív edzői tevékenység végezhető. Nagyon jó közösség alakult ki az utánpótlás csapataimnál, fantasztikus kis emberek alkotják a csapatokat, öröm velük lenni. Így nem is kérdés, hogy bármi áron megpróbálom összeegyeztetni a mindennapi munkámmal. 

 

 

- Enikő, néhányszor beszélgettünk és azt tapasztaltam, hogy igazi társa vagy Zolinak abban, hogy edzői munkáját, álmait meg tudja valósítani. A családi háttér óriási segítség lehet. 

 

- Igyekszem segíteni Zolit, mert látom, hogy ez az élete, a foci a minden, ebben tud kiteljesedni. Nagy öröm számomra, hogy úgy látom, Zolit megszerették Táborfalván a gyerekek és a szülők. Büszke vagyok arra a teljesítményre, amit edzőként nyújt. Nagyon hálásak vagyunk Zoli édesanyjának, aki velünk él és rengeteget tesz a családunkért. Három gyermekünk van. Zoltán 19 éves, most érettségizett, tanári pályára készül. Tamás 15 éves, most kezdi a középiskolát, informatikus szeretne lenni, Táborfalva igazolt labdarúgója. Noémi 13 éves, most lesz nyolcadikos, a táborfalvi lánycsapat lelkes játékosa. 

 


 

 

- Zoli, hogy látod a jövőt? Milyen terveid vannak edzőként? 

 

- Nagyon sok ötletem, tervem és célom van. Először is, szeretném folytatni a munkát Táborfalván! Még több gyerekkel megszerettetni ezt a nagyszerű sportot és ezt a fantasztikus közösséget tovább építeni. Rengeteg programmal igyekeztünk színesíteni a gyerekek mindennapjait, és ezt még magasabb színvonalon folytatni. A létszámemelés és a programok mellett, minél több korosztály versenyeztetése is szerepel a terveimben. Nem utolsósorban pedig a célom, hogy minél eredményesebben szerepeljünk a bajnokságokban, versenyeken. Mindenképp tervezem szakmai továbbképzésemet az MLSZ által szervezett tanfolyamokon.                                                                                                                 

Szeretném ezúton is megköszönni a sok támogatást Nagy Andrásné Polgármester Asszonynak és a Képviselő-testületnek. Köszönöm Gombár Ferenc Elnök Úrnak, hogy minden segítséget megad az utánpótlás munkához. Szeretnék köszönetet mondani Szeibert Zoltánnak, a felnőtt csapat edzőjének, akivel ugyanazért dolgozunk, ugyanaz a célunk, a Táborfalva KSE további fejlődése.
Nagyon felemelő érzés a számomra, hogy mennyi segítséget kaptam eddig a szülőktől és a gyerekektől, amit ezúton is szeretnék megköszönni!
A feleségem, Enikő és a családom is teljes mértékben támogat, és mindenben számíthatok rájuk, így ez nagy segítség nekem. Köszönöm nekik! 

 

 

- Köszönöm szépen a beszélgetést! További sikereket kívánok! 

 

Borsi Mária

 

Galéria >>