Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Szívósan a fejlődés útján...

A Szívós bolt Táborfalva közkedvelt üzlete, vegyes bolt, ahol a vásárlókat jó minőségű áruval, bő választékkal, szép környezetben fogadják. Az emberek komfortérzetéhez, egy település megtartóerejéhez nagyban hozzájárul a szolgáltatások színvonala is.

 

Szívós Mariann-nal beszélgettünk a családi vállalkozásként működő kereskedés létrejöttéről, jelenéről és a jövőt illető terveikről. 

 

 

- Mi a szereped, mi a feladatod a családi vállalkozásban? 

 

 - Édesapám halála után, 2012. márciusában én vettem át az ő feladatait, amely az áru beszerzését jelenti. Én akkor megfogadtam, hogy bebizonyítom neki, hogy nőként is megállom a helyem a világban és sikeresen fogom üzemeltetni a családi vállalkozásunkat. 

 

 

- A táborfalvi általános iskola befejezése után hogy alakult az életed, milyen tanulmányokat folytattál? Gyakran tapasztaljuk, hogy a fiatalok elköltöznek Táborfalváról. Miért maradtál itt, milyen jövőt látsz magad előtt? 

 

- A Dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumba mentem továbbtanulni, nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni, ezért mentem gimnáziumba. De közben, már gyerekkorom óta, részt vettem a családi vállalkozásban, és hétvégente a piacon is árultunk édesapámmal. Már akkor is tetszett nekem a kereskedelem és a vevőkkel való találkozás. A gimnázium befejezése után az Általános Vállalkozási Főiskolára jelentkeztem, ahová felvételt nyertem nappali tagozatra, államilag finanszírozott képzésre. Ez gazdálkodási és menedzsment alapszak, ahol közgazdaságtant tanultam. 2012. júniusában sikeres államvizsgát tettem logisztika főszakirányon, kereskedelem mellékszakágon. Ekkor édesapám váratlan halála miatt elhelyezkedtem a családi vállalkozásban, ahol igyekszem hasznosítani a tanultakat. A tanulmányaim kiegészítéseként elvégeztem azóta a bolti eladó és boltvezető OKJ-s képzést. Úgy gondolom, hogy napjainkban ez a családi vállalkozás biztonságot jelent számunkra. 

 

 

- Kérlek, mutasd be a Szívós bolt történetét!  

 

- A boltot a szüleim 1991-ben alapították, akkor én 2 éves voltam. Vegyes élelmiszerbolt a kezdetektől fogva, melyben édesanyám az eladói szerepet töltötte be, édesapám pedig az árubeszerzésért volt felelős. A bolt mellett mezőgazdasággal is foglalkoztak, a megtermelt termékeket a boltban és több kistermelői piacon értékesítették. Ebben a környezetben nőttem fel, melyet gyerekként is nagyon szerettem. Sokat voltam úton édesapámmal együtt. Két bátyám van, Ferenc és Krisztián, akik gyerekkoromban a szüleim elfoglaltsága miatt sokat vigyáztak rám. Kezdetben ők is részt vettek a bolt életében, jelenleg édesanyámmal ketten vezetjük az üzletet. Kezdetben a nagyszüleim családi háza szolgált bolthelyiségként, de az évek során kinőttük. 2014-ben találkoztunk egy pályázati lehetőséggel, melyre jelentkeztünk és 10 millió Ft támogatást nyertünk a bolt felújítására. Ebben nagy segítségünkre volt sógornőm, Anikó, aki megírta a pályázatot. Az elnyert összeget önerőből kiegészítettük, így tudtuk teljes egészében felújítani a bolt épületét és környezetét. Ez a felújítás vonzóbbá tette üzletünket, többen kezdtek el nálunk vásárolni. A megnövekedett forgalomnak köszönhetően kinőttük a teherautónkat is, így sor került egy új áruszállító autó beszerzésére is. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, fejleszteni, ezért 2022. februárjában újból pályáztunk, ahol az üzlet berendezéseire nyertünk 2,6 millió Ft támogatást. 

 

 

A Szívós bolt és dolgozói: Emese,Kitti,Terike, Szilvi, Mariann, Jutka, Erzsó

 

 

- Milyen a jó kereskedő?   

 

- Úgy gondolom, hogy a mai világban ahhoz, hogy az ilyen kis üzletek fenn tudjanak maradni, nagyon fontos, hogy szem előtt tartsuk a vevői igényeket. Ennek kielégítéséért hetente kétszer is járok áruért, hogy minél frissebb és szélesebb választékú áru legyen jelen a boltunkban. Sok ember számára fontos a napi kapcsolat, melyre mi igyekszünk is odafigyelni, szeretnénk, ha vásárlóink örömmel térnének be hozzánk. 

 

 

- A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet milyen módon hat a bolt működésére?  

 

- A jelenlegi gazdasági helyzet nagyon sok feszültséget okozott a kereskedelemben, az áruhiány, az árak növekedése, mind-mind csak nehezítette a napjainkat. A vásárlói szokások megváltoztak, természetes, hogy nagyobb igény van az olcsóbb termékek iránt. A növekvő energiaárak sajnos, minket is sújtottak. Eddig sikerült egyensúlyban tartani a vállalkozást, bízunk benne, hogy a jövőben is így lesz! 

 

 

- Milyen terveitek vannak? Mit szeretnétek megvalósítani?  

 

- A mai nehéz időkben a vállalkozás fennmaradása és alkalmazottaink megtartása a legfőbb célunk. Üzletünk sikerességéhez nagyban hozzájárulnak a boltban dolgozó eladók, a vásárlókkal való jó kapcsolat nekik köszönhető. Úgy gondolom, hogy egy üzletben fontos a jó légkör, hogy a kollégák jól kijöjjenek egymással, tudjanak együtt dolgozni. Azt szeretnénk, hogy aki betér hozzánk, jól érezze magát és ezért máskor is szívesen visszajöjjön. 

 

 

- Úgy látom, hogy sok energiát, időt igényel életedből ez a vállalkozás. Hogy töltöd a szabadidődet? 

 

- Temperamentumomból adódóan gyerekkoromtól kezdve szeretem ezt az életmódot, a pörgést, a feladatokat, a jövés-menést, úton lenni, intézkedni, ami a vállalkozással jár. Sosem tudtam magamat elképzelni egy irodában ülve… Szeretek emberek között lenni, beszélgetni, ezáltal a szabadidőmet is igyekszem aktívan tölteni. Szeretek új tájakat, országokat, kultúrákat felfedezni, kiszakadni a mindennapokból és az utazások élményeiből erőt gyűjteni. Ezek az utazások kinyitják a világot számomra, de mindig örömmel térek vissza Táborfalvára, ami az otthonom. 

 

 

- Köszönöm szépen a beszélgetést! További sikereket kívánok a családi vállalkozásnak! Azt kívánom, hogy maradj ilyen szuverén, szabad ember, mint amilyennek megismertelek! Fedezd fel a világot! 

 

Borsi Mária

 

Köszönjük a fotókat Szívós Mariannak.