Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Beszélgetés Polyák Sárával

2020. szeptember 1-jével állt munkába Polyák Sára Táborfalván, a háziorvosi rendelőben. Szeret olvasni, így nemrég beiratkozott könyvtárunkba és lehetőségünk nyílt a beszélgetésre. 

 

 

 Hogy kerültél Táborfalvára? Van-e valamilyen személyes kötődésed? 

 

Sokat nyaraltam Papánál Táborfalván, az Arany János utcában. Apukám itt nőtt fel, Inárcsra házasodott, én ott éltem 25 évet. Már gyerekkoromban rajongtam a lovakért, általános iskola végén kezdtem el aktívan lovagolni, de a gimnáziumi években teljesedett ki a szenvedélyem a sport iránt.  14 éves voltam, ahogy megkaptam első lovamat, a nagy 178 cm marmagasságú Nérót és vele kezdtem el először a versenyzést, kezdetben csak gyermek ügyességi versenyeken, ahol bójákat kerülgettünk. 2010-ben letettem díjugratásból a rajtengedély vizsgát és magasabb szinten kezdtem lovagolni, ehhez vettünk egy jobb képességű lovat, Pic Nadlit, akit rossz körülmények közül hoztunk el, de a belé fektetett idő és energia sokszorosan megtérült a versenypályán, a versenyéveim legjavát az ő nyergében töltöttem.

 

 Ahogy komolyodtam, egyre jobban kezdett el érdekelni az idomítás, hogy a lovakat minél precízebben képezzük ki, ahogy kutakodtam, akkor hallottam Örkénytáborról, a Lovastanár- és Hajtóképző Iskoláról. Akkor határoztam el, hogy egyszer Táborfalván fogok élni. Erre idén márciusban kaptam lehetőséget. Akkor még a dabasi szakorvosi rendelőintézetben dolgoztam, de már itt laktam Táborfalván.  A Covid-járvány kezdetén munkát kerestem, és akkor talált meg Polgármester asszony, hogy itt vállaljak állást, szeptember 1-jétől kezdtem a háziorvosi rendelőben körzeti nővérként dolgozni. Közben Kecskemétre járok iskolába, ápoló képzésre.

 

 

Milyen szakmai életutat jártál be?

 

Inárcson jártam általános iskolába, azután az ócsai gimnáziumba kerültem. Érettségi után alternatív képességfejlesztő lovasterapeuta képzésen vettem részt, majd gyógy- és sportmasszázst tanultam Budapesten. Gyógymasszőrként a szakmai gyakorlatot a Bajcsy- Zsilinszky Kórházban és a Gellért Gyógyfürdőben végeztem. Már az iskolás éveim alatt dolgoztam a Ceglédi Gyógyfürdőben, majd a  Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézetben szereztem munkaköri tapasztalatot, és ott láttam először belülről, hogy milyen egy fogászati rendelés. El is végeztem a fogászati asszisztensi képzést és szakmát váltottam, ezután a fogászaton dolgoztam, egy év múlva pedig a klinikai fogászati higiénikusi bizonyítványomat is megszereztem.


 

Milyen terveid vannak?

 

 Az egészségügyben végzett munkát hivatásomnak érzem, tervben van további egészségügyi iskolák elvégzése is, például a mentőzést nagyon szívesen kipróbálnám vagy egy sürgősségi osztályon a munkát.  Emellett sok minden érdekel, az íjászkodástól kezdve a néptáncon át a hagyományőrzésig. Szeretném, ha minél több fiatalt sikerülne bevonzanunk ezekre a területekre. Hat éven át néptáncoltam Dabason a Borovenka néptánccsoportban. Szívesen szerveznék Táborfalván táncházakat, amennyiben ez kivitelezhető és van rá érdeklődés. Szeretnék a település életében minél aktívabban részt venni, minél több emberrel megismerkedni.  

 

 

Köszönöm szépen a beszélgetést! Örülök, hogy megismerhettelek, érezd magad itthon Táborfalván!

 

Lejegyezte: Borsi Mária könyvtáros

 

További képek a galériában láthatók >>