Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Polyák Krisztina, a Magyar Judo Szövetség versenyzője

Polyák Krisztina 2000 őszén, ötévesen kezdte a judo edzéseket és 2019 augusztusában fejezte be a profi sportot. Táborfalváról indult és ide tért vissza. Jelenleg a Táborfalva Honvéd Judo SE szakmai munkájának irányítója.

 

 

- Mi  történt az elmúlt években? 

 

 - Több mint 19 évnyi versenysport után tavaly vége szakadt a sportolói pályafutásomnak, így egyértelművé vált számunkra, hogy a több mint tízévnyi városi lét után haza szeretnénk költözni és nyugodtabb környezetben, itt folytatni az életünket. Hirtelen lett vége a judos életemnek, így nem igazán tudtam, mihez is fogok kezdeni, de az elég gyorsan világossá vált számomra, hogy edzőként a Táborfalva Honvéd Judo SE-ben tovább foglalkozom a sporttal. 

 

 

- Milyen szakmai eredményeket értél el, Kriszti?

 

- Versenyzőként többször voltam magyar kupa, diákolimpiai és magyar bajnoki érmes, felnőtt országos bajnokságot nyertem. Nemzetközi mezőnyben korosztályos Európa Bajnokságon 3., Világbajnokságon 7., az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon pedig 2. helyezést értem el. Ezeken kívül több nemzetközi versenyről hozhattam haza érmet és pontszerző helyet is. 14 éves korom óta a magyar válogatott keret tagja lehettem.
Az edzősködést még 2017-ben kezdtem egy óvodában, majd Pátyon és most itt Táborfalván. Az óvodás és kisiskolás gyermekeknél szerintem az eredmények még elég relatívak, kiskorban a mozgás megszerettetése és fejlesztése a cél, amit a judoval el lehet érni. A táborfalvai gyerekekkel még csak szeptember óta dolgozunk együtt, de több érmet is szereztek az elmúlt hónapokban, ami a körülményekhez képest nagyon jó teljesítmény! 

 

 

- Mit jelentett a sport számodra és mit jelent most?

 

- Sportolóként a mindent jelentette, ez tette ki az életem nagy részét és el sem tudtam képzelni nélküle a mindennapjaimat. Visszagondolva persze, rengeteg küzdelem és szenvedés is van egy sportoló életében, ugyanakkor nagyon sok örömöt, élményt, lehetőséget és barátot köszönhetek ezeknek az éveknek!

 

 

Polyák Krisztina a felnőtt Magyar Bajnoki dobogó tetején, 2016. (Fotó: Mohai Péter)

 

 

- Hogy látod a táborfalvi judo egyesület lehetőségeit, jövőjét? 

 

- Tapasztalataim szerint nagyon sok összetevőből áll egy judo egyesület működése és fejlődése egyaránt. Az előző klubokhoz képest, ahol megfordultam versenyzőként vagy edzőként, itt korlátozottak a lehetőségeink. Minden támogatásért és lehetőségért nagyon hálásak vagyunk, de így is sok akadállyal kell szembe néznünk! Az egyik legnagyobb, hogy nincs egy olyan helyünk, ahol folyamatosan tudnánk edzeni. Szerencsére, kaptunk lehetőséget, hogy heti két alkalommal az iskola sportcsarnokában eddzünk, de az iskoláskorú gyerekek máshol heti 3-5 alkalommal edzenek. A legnagyobb problémát nem is ez, hanem a nyári szünet jelenti! Akkor ugyanis a csarnok zárva van, így a gyerekeknek több mint 2 hónap edzés marad ki, amit szinte lehetetlen behozni.
A klubnak a legnagyobb küzdelmet mégis az okozza, hogy kigazdálkodjuk a gyerekek számára a judo ruhákat, sportszereket, versenyek nevezési díját és az útiköltséget, amit gyakran a gyerekek szülei állnak és saját autóval viszik a gyermekeket a versenyek helyszínére! Itt szeretném megköszönni az Önkormányzatunknak, hogy minden évben támogatást biztosít, néhány képviselőnek, akik tiszteletdíjuk felajánlásával támogatják munkánkat, a helyi és környékbeli vállalkozóknak, akik,  ha szükség van a támogatásukra, mindig mellettünk állnak, Kisgyörgy Jánosnak, aki a gyermekeknek év végén ajándékcsomagokat ajánlott fel, a Magyar Judo Szövetségnek, aki az eredményeink alapján Műhelytámogatást biztosít, valamint azoknak az edzőknek, akik az elmúlt években itt dolgoztak a gyerekekkel, ugyanis mindenki önzetlenül, ingyen tette, mivel a klub nem tud fizetést biztosítani!
Mindezek mellett is nagyon bizakodó vagyok, hiszen ezek a gyerekek nagyon jó csapatot alkotnak, tudnak együtt dolgozni és hiszem, ha újra el tudjuk kezdeni az edzéseket, előbb utóbb megoldódnak ezek a problémák, hiányosságok és ismét szép eredményekkel tudjuk öregbíteni községünk hírnevét szerte az országban! 

 

 

- Milyen terveid vannak?

 

- Nagyon szeretném, ha a judosaink legalább egy részét megtapasztalhatnák annak, amit én kaptam ettől a sporttól! Szeretném, ha egy igazi csapat kovácsolódna a gyerekekből és szeretnék egy közösséget építeni, ahová mindenki szívesen tér vissza évek múltán is.  

 

- Köszönöm szépen a beszélgetést! Gratulálok az eredményeidhez és további sikereket kívánok terveid megvalósításához! 

 

(2020. június) 

Borsi Mária

 

Kapcsolódó írás: Táborfalva Honvéd Judo SE