Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Előttem az utódom

Sinka Nikolett Táborfalva új könvytárosa 2023. október 1-jétől.

 

Nikit gyermekkora óta ismerem, a könyvtár látogatója, olvasója volt hosszú éveken át. Részt vett a könyvtári baráti kör programjain és több hónapon át munkatársam is volt, az új könyvek feldolgozásában, katalogizálásában segített.

Niki a könyvtári szolgáltatások használójaként és kicsit belülről is, a könyvtárosi munka gyakorlójaként is ismeri könyvtárunkat. 2023-ban könyvtári szakmai gyakorlatát a táborfalvi könyvtárban teljesítette.

 

 

- Hogy választottad a könyvtárosi munkát, hogy kerültél a könyvtárba?

 

- Egyszer Marika néni azt mondta nekem, hogy sokan nem választják, hogy könyvtárosok lesznek, csak azzá válnak. Gyerekkorom óta olvasok, és járok könyvtárba, imádom a könyveket! Kisfiam születése előtt az óvodában dolgoztam, mint óvodatitkár, de az elmúlt két évet boldogan töltöttem otthon vele, sajnos azonban a jelenlegi gazdasági helyzetben ennyit engedhettünk meg magunknak. A gondoskodás, gondozás, nevelés, otthoni ténykedések mellett maradt egy kevés időm arra is, hogy kicsit képezzem magam, és Marika néni nyugdíjba vonulási tervei akaratlanul is irányt mutattak az életemben. Az óvodában szeretik és elégedettek Krisztivel, aki az elmúlt két évben helyettesített, így mikor úgy döntöttem, hogy visszatérek a munka világába, Polgármester Asszony választási lehetőséget biztosított, és én az új kihívást választottam, kértem az áthelyezésemet a könyvtárba. Szóval közvetetten igaz ez rám is, hogy nem én választottam a könyvtárat, hanem az választott engem:-)

 

 

Borsi Mária és Sinka Nikolett

(Fotó: Lőrinczi Gabriella)


 

- Milyen terveid, milyen elképzeléseid vannak a könyvtár jövőjéről?

 

- Marika néni vízióját magaménak érzem, mert Táborfalva könyvtára sajnos (vagy inkább szerencsénkre!) már rég kinőtte magát. A jelenlegi két tanteremnyi hely kevés ennyi könyv szakszerű és minden olvasói igénynek megfelelő elhelyezésére. A hatékony munka és a magas színvonalú szolgáltatások biztosításához nagyobb terekre, jobban elkülöníthető részlegekre lenne szükség, ami szerintem minden könyvtárlátogató és felhasználó számára nyilvánvaló. Vannak elképzeléseim rövid-, közép- és hosszútávon is, de ezek még nem kiforrott tervek, így nem szeretnék álomképeket festeni. Első lépésként azt szeretném elérni, hogy kettős funkciójú könyvtárunk mindkét szerepkörében biztosítsa a zavartalan, hatékony, elvárásoknak megfelelő könyvtárhasználatot az olvasóknak és felhasználóknak, az arra kijelölt időpontokban. Egyszer valaki azt mondta rólam, hogy egy pesszimista bőrébe bújt realista vagyok, aki titkon optimista, szóval majd meglátjuk, hogyan tovább…
Köszönöm szépen ezt a rövid bemutatkozást!

 

 

- Nagy szeretettel adom át Nikinek könyvtárunkat, azt kívánom, hogy tervei váljanak valóra, legyen megújulás, legyen jobb, szebb könyvtárunk mindannyiunk örömére!

 

 

Borsi Mária

 

Kapcsolódó írás:

 

Elköszön a könyvtáros >>