Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 4

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Az internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében

 

Széles körben ajánlható könyvet szeretnénk bemutatni a könyv fülszövegének  ismertetésével:

 „Az elmúlt húsz évben kialakult egy új, széles utakat biztosító virtuális világ, az internetes hálózatoké. Hogyan védjük meg az itt közlekedőket? Hogyan hívjuk fel a figyelmet a veszélyekre és a kockázatokra? E könyv szerzői úgy gondolják, hogy ki-ki a maga szakterületén tud valamit, amit ha elmond az internethasználóknak, segít megóvni őket sok későbbi „ütközéstől”, balesettől, problémától, a kockázatoktól és mellékhatásoktól.

 

E könyv szerzői az önmagukért felelősséget vállaló fiatal és idősebb felnőttekhez szólnak: szülőkhöz, tanárokhoz, akik felelnek gyermekeikért, a környezetükben lévő fiatalokért és tanítványaikért, hogy segítsék őket minél kisebb kockázattal élvezni az internet nyújtotta színes, új világot. A szerzők eltérő korúak, különböző képzettségűek, írási szokásaik is eltérőek, de mindegyikük az informatika, az internet világában él és dolgozik. Éppen ezért, mint a legbeavatottabbak szólnak szeretettel és aggodalommal. A cél, hogy a jövőben az internet segítségével további új csodák és lehetőségek nyíljanak újfajta közösségi kapcsolatokkal az olvasók előtt.
 

 

A könyv egyes fejezetei a technika természetéből fakadó veszélyeket is ismertetik, nagyobb hangsúlyt kap ugyanakkor a személyi adatok védelmének, az internetfüggőségnek, a hacker fogalmának és szerepének, a gyerekek, fiatalok és az internet viszonyának kérdése, valamint a személyes kiszolgáltatottság és az általánosítás kockázata. Külön fejezet foglalkozik a térinformatika elméletével, fejlődésével és kockázataival.
A könyv az internettel keresztül-kasul hálózott világunk kockázataiból mutat be területeket a teljesség igénye nélkül, a figyelemfelhívás, az önszabályozás kialakulásának elősegítése érdekében. "

 

Bp. : Scolar, 2010
szerk. Talyigás Judit
A könyv kiadását a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság támogatta