Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Online katakógus

Online katalógus

1993. február - 2023. október

Táborfalvi MOZAIK 1993. február - 2023. október

Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Sinka Nikolett
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 7

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Könyvtár a Facebook-on anno 2015 - 2023.


Beszélgetés Török Bálinttal

Török Bálintot több mint 10 éve ismerem. Akkoriban kezdte az általános iskolát és nagypapájával gyakran eljöttek a könyvtárba könyveket nézegetni, társasjátékozni. Telt-múlt az idő, hébe-hóba jött Bálint könyvtárba, legtöbbször a kötelező olvasmányokért. Az utóbbi egy évben ismét többször hallok Bálintról és úgy tapasztalom, hogy élete a zenetanulás, a zenélés köré szerveződik.
 

 

 

- Hol és mikor kezdődött a kapcsolatod a zenével? 

 

- Otthon voltak furulyák, tetszett, ahogy megszólaltak, amikor belefújtam. Szerettem zenét hallgatni. Amikor első osztályos lettem, kiderült, hogy lehet zenét tanulni, így elkezdtem zongorázni. 

 

 

 - Mit jelent számodra a zene? Van-e példaképed? 

 

- A zene az érzések és az emberek életének kifejezését jelenti számomra. Példaképem sok van. Népzenével foglalkozom az utóbbi  négy évben, az egyes tájegységek prímásait tekintem példaképeimnek, például Neti Sanyi bácsit, Horváth Eleket. 

 

 

- Milyen hangszereken játszol, hol tanultál zenét? 

 

- Először zongorát tanultam az általános iskolában két évig, utána Dabason a zeneiskolában tanultam klasszikus hegedűt hat évig, az utolsó két évben felvettem a népi hegedű szakot az örkényi zeneiskolában. Itt tanárom volt Csík János. Ezután felvételiztem a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola népzene tanszakára, ahol jelenleg 10. osztályos tanuló vagyok. 

 

 

- Ezek szerint népzenével szeretnél foglalkozni a jövőben? 

 

- Igen. Tagja vagyok a Táborfalvi Népzenei és Közművelődési Egyesületnek, több alkalommal voltam a Csutorás népzenei táborban. 2012-ben a Dél-Pest Megyei Regionális Karéj Fesztiválon a népi hegedű kategóriában második helyezést értem el. 

 

 

- A népzenén kívül más zenei műfajok is érdekelnek? 

 

- Igen. Szívesen játszom klasszikus zenét is. 2013-ban az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által szervezett VI. Pest Megyei Kamarazenei Versenyen való szereplésemért nívódíjban részesültem.   

 

 

- Milyen bemutatkozási, fellépési lehetőségeid vannak? 

 

- Táborfalván a Nosztalgia Klub, a Könyvtár Baráti Kör hívott meg fellépni, az utóbbi időben az Örkényi Református Missziói Egyházközség alkalmain léptem fel. Az iskolában, ahova jelenleg járok, a vizsgák alkalmával lépünk fel, illetve táncházakban muzsikálunk. 

 

 

- Milyen terveid vannak? 

 

- Szeretnék felvételizni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre és ha minden jól alakul, szeretnék zenét tanítani és természetesen zenélni! 

 

 

- Sok sikert kívánok! Köszönöm a beszélgetést!
 

 

 

Borsi Mária