Nagyközségi és Iskolai Könyvtár

Nagyközségi és Iskolai Könyvtár


Navigáció

Legújabb cikkek

Nyitva tartás

április 1-jétől október 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat 8.00 - 12.30

november 1-jétől március 31-ig:
hétfő 12.30 - 18.00
szerda 12.30 - 18.00
csütörtök 12.30 - 18.00
péntek 12.30 - 18.00
szombat zárva

Elérhetőség

2381 Táborfalva, Iskola u.7.
Tel: 29/382-952
Könyvtáros: Borsi Mária
E-mail: konyvtar@taborfalva.hu

Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 5
· Legújabb tag: martinekk

MyStat

Könyvtár a Facebook-on


Cikk hierarchia

Cikkek főoldala » Beszélgetések

Cikkek: Beszélgetések

Beszélgetés Kovács Attila vadőrrel

Kovács Attila 2001. óta az Örkény-Tábor Vadásztársaság hivatásos vadásza, a Táborfalvi Hagyományőrző Íjász Egyesület alapító tagja, jelenlegi elnöke.

A táborfalvi Könyvtár Baráti Kör Attila vezetésével járta be a Betyárdombi Tanösvényt. Következő alkalommal a 100 éves tölgyesben tettünk kirándulást.


Beszélgetés Magi Jánossal

 

Magi János a táborfalvi általános iskolában tanított 1975. szeptember 1-jétől nyugdíjazásáig, 1994-ig. 1975-től  1984-ig az iskola igazgatója volt.


Beszélgetés Magi Krisztiánnal

Nem mostanában volt a Zene Világnapja apropóján rendezett táborfalvi hangverseny a Művelődési Házban, amikor másokkal együtt Magi Krisztián is fellépett és megvillantotta hihetetlen rutinját, szakmai alázatosságát, visszahúzódó személyiségének egy darabkáját abban a pár perces emlékezetes improvizációjában a zongoránál ülve.

Nem sokkal később leültünk elkészíteni az interjút, ami inkább lett egy kedélyes beszélgetés, mint szigorúan vett riport. A megjelenés sajnos azóta is csúszott az elmúlt hónapok aktuális hírei miatt – na de most végre eljött a publikálás ideje! (Almási Anikó)

Nem mostanában volt a Zene Világnapja apropóján rendezett táborfalvi hangverseny a Művelődési Házban, amikor másokkal együtt Magi Krisztián is fellépett és megvillantotta hihetetlen rutinját, szakmai alázatosságát, visszahúzódó személyiségének egy darabkáját abban a pár perces emlékezetes improvizációjában a zongoránál ülve. Nem sokkal később leültünk elkészíteni az interjút, ami inkább lett egy kedélyes beszélgetés, mint szigorúan vett riport. A megjelenés sajnos azóta is csúszott az elmúlt hónapok aktuális hírei miatt – na de most végre eljött a publikálás ideje! (Almási Anikó)


Beszélgetés Mészáros József íróval

Mészáros József Az utolsó szerelem című novelláskötetét olvasva arra gondoltam, milyen jó volna személyesen is megismerni az írót! Mészáros József 1946-ban született Lajosmizsén, több szállal kötődik Táborfalvához, jelenleg Budapesten él.


Beszélgetés Molnár Juliannával

 

Molnár Julianna a táborfalvi általános iskolában tanított 1969-től nyugdíjba vonulásáig, 2005-ig.


Beszélgetés Nagy Jánosnéval

 

Nagy Jánosné Csinos Erzsébet 2006. óta Táborfalva község díszpolgára, 2009-ben KÓTA-díjban részesült kórusénekes és kórustitkár kategóriában.


Beszélgetés Nagy Jánossal

 

Nagy János építészmérnököt 2000-ben választotta Táborfalva díszpolgárává.
2010. április 8-án ünnepli Jani bácsi 85. születésnapját, szeretettel köszöntjük ebből az alkalomból!


Beszélgetés Nagy Viktorral

Nagy Viktorral egy budapesti kávézóban találkoztam egy álmos, esős napon. A borús időben a szokásosnál is morcosabb arcok rohantak a pesti utcákon, a lehangoló őszi kora reggelen Viktor mégis lelkesen mesélt a terveiről, szerepeiről, az Összpróba Alapítványról, az éppen tizedik évadát befejezett Kultkikötőről.

(Almási Anikó)


Beszélgetés Polyák Sárával

2020. szeptember 1-jével állt munkába Polyák Sára Táborfalván, a háziorvosi rendelőben. Szeret olvasni, így nemrég beiratkozott könyvtárunkba és lehetőségünk nyílt a beszélgetésre.


Beszélgetés Szikora Jánosnéval

 

Szikora Jánosné Csűrös Katalin 1961-től 1995-ig tanított a táborfalvi általános iskolában.


Beszélgetés Török Bálinttal

Török Bálintot több mint 10 éve ismerem. Akkoriban kezdte az általános iskolát és nagypapájával gyakran eljöttek a könyvtárba könyveket nézegetni, társasjátékozni. Telt-múlt az idő, hébe-hóba jött Bálint könyvtárba, legtöbbször a kötelező olvasmányokért. Az utóbbi egy évben ismét többször hallok Bálintról és úgy tapasztalom, hogy élete a zenetanulás, a zenélés köré szerveződik.


Beszélgetés Zumics Valériával

A Könyvtár Baráti Kör 2013. szeptember 7-ei találkozóján elhangzott előadáshoz kapcsolódó beszélgetés (A hiteles emberi kapcsolatok, a hiteles emberi kommunikáció)


Covid-mesekönyv...

Beszélgetés Szabóné Nagy Mártával és Szabó József Jánossal

 

Könyvtárunk ajándékba kapta egyik Olvasójától Szabóné Nagy Márta: Márti mama manómeséi című meséskönyvét. A manómesék a Covid-19 járvány idején készültek, 2020-ban. A korlátozások miatt Márti mama mesét mondott a telefonjára, ezt elküldte a gyerekeinek és az unokák akkor hallgatták meg, amikor akarták. A kis manók az unokák, a történetekben az unokákkal együtt átélt kirándulások, élmények keverednek a mesevilággal. A könyv ebből készült, az unokák rajzaival és a mesét hallgató gyerekek számára rajzolós feladatokkal kiegészítve.


Életutak: Szemere Katalin tanítónő

Az elmúlt néhány évre visszatekintve az óvoda és az általános iskola életében nagy változások történnek Táborfalván, mondhatjuk úgy is, hogy generációváltás zajlik. Az intézmények vezetői, óvodapedagógusok, dadusok, tanítók és tanárok, technikai dolgozók vonulnak nyugdíjba, átadva helyüket a fiataloknak… 

 

Szemere Katalin, Kati néni életében is új szakasz kezdődik ez év szeptemberétől, nem az új tanévre készül, hanem a nyugdíjas évekre.  

 

Sokan szeretjük és tiszteljük Katikát. Életéről, hivatásáról kérdeztem.


Ha a fák visszaköszönnek

Sponga József erdésztechnikus, a Kaán Károly Emlékérem kitüntetettje 2020. január 29-én távozott e földi világból, 79 évet élt. Családja, barátai, ismerősei kísérték utolsó útjára római katolikus szertartás szerint. Emlékét megőrizzük! 

 

A Táborfalvi Mozaik 1998. augusztusi számában megjelent beszélgetés közzétételével emlékezünk.